Bedre samsyn gennem synstræning

Definition på syn:

Syn er evnen til at opfatte mening og iværksætte handling ud fra det lys som rammer nethinden.

Synsproblemer

Ubalance og svagheder i det visuelle system skaber kompensationer. På den måde bliver det besværligt og hastigheden nedsættes på vores forståelse og handlinger. Det giver synsproblemer.

Du kender til langsynethed, nærsynethed og bygningsfejl. De problemer klares ofte med briller. 

Dovent øje og skelen kaldes for samsynsproblemer. For at opdage et samsynsproblem kræver det en udvidet synsundersøgelse. Hvis der er et problem kan briller som regel ikke løse det alene og her kommer synstræning ind i billedet.

Synstræning

Synet består af en indlæringsproces, der starter før vi fødes og udvikler sig hele livet. Det betyder at synet kan genlæres og optimeres.

Synstræning kan forbedre og gendanne synsfunktioner. Det handler om at synsopfattelsen, evnen til at forstå og fortolke verden (visuel perception), ændres. Det sker gennem forskellige øvelser som neurooptometristen sætter igang for at automatisere synsmæssige færdigheder, så de ubevidst fungerer sammen med resten af kroppens færdigheder, både motorisk og mentalt. Synstræningsprogrammet er altid tilpasset den enkelte person.

Om synet

Når du vågner om morgenen, tænker du slet ikke over at du ser verden. Rundt om dig er et mylder af farver og konturer, der bliver til billeder, der fortæller dig, hvor du er og hvad der foregår rundt om dig.

Uden at vide hvor indviklet og helt specielt det er at se, oplever vi hverdagen med alt det der sker omkring os.

For at vi kan opleve verden i 3D (samsyn), kræver det at hjernen kan sammensmelte billederne fra de to øjne. Hvis billederne ikke er lige store, lige hurtigt opfattende, ser den samme ting, det samme sted, har uens kontrast vil det give en nedsat oplevelse af synet og påvirke vores effektivitet i dagligdagen negativt.  Det at se skarpt er kun en lille del af, det at se og fortæller ikke noget om de komplicerede funktioner, der sker i hjernen, der giver os et fuldstændigt billede af verden omkring os.

Sjove facts om synet

Ved at søge på nettet kan man finde mange sjove facts om synet, Experimentariet har f.eks disse 7 facts om synssansen.

Der er ingen tvivl om at øjnene spiller en kæmpe rolle for det vi oplever og at vores hjerne bruger meget aktivitet og energi på at bearbejde de informationer der kommer fra øjnene.  Vidste du at hjernen faktisk også sender beskeder til øjnene?

 

Blev du mere nysgerrig på samsyn og synstræning? Så er du velkommen til at kontakte mig for at få svar på dine spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait

Denne side bruger cookies. Ved at fortsætte på denne side, accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere